Walmart koristi open source platformu

WalmartLabs “otkriva” platformu koja pokreće Walmart.com

By , 2016/10/04

Walmart verovatno nije prva kompanija koja nam padne na pamet kada mislimo o open-source software-u, ali WalmartLabs, Walmart-ova inovativno-fokusirana tech divizija je već lansirala nekoliko open-source projekata. Najinteresantnija od ovih je OneOps ( platforma koja pomaže developerima da brže i efikasnije lansiraju svoj projekat ). Ali, mimo OneOps, WalmartLabs danas izbacuje sličan i ambiciozan projekat pod nazivom Electrode.

Tokom prošle godine, Walmart.com – sajt koji ima posetu od 80 miliona mesečnih korisnika i nudi 15 miliona proizvoda za prodaju – je tehnologiju migrirao na React i Node.js. U procesu ove tranzicije, WalmartLabs tim napravio je Electrode, aplikacijsku platformu baziranu na React java script biblioteci, koja pokreće Walmart.com. A WalmartLabs tim ovu aplikaciju je sada učinio dostupnu svima.

Elektrode platforma za Node.js i React

Electrode omogućava programerima da kreiraju univerzalne React aplikacije koje se sastoje od velikog broja samostalnih modula, koje programeri mogu izabrati kako bi doprineli većoj funkcionalnost svojih Node.js aplikacija. Ova platforma takođe uključuje i alat za konfiguraciju Node.js aplikacija, na primer, za brže renderovanje React/Node.js komponenti.

Electrode platforma trenutno se koristi u live verziji sajta Walmart.com, ali, tim takođe radi na tome da ovu platformu uključi i u sajt SamsClub.com, kao i druge tech produkte. Electrode se razvija gotovo godinu dana već. A članovi tima veruju da će iako vrlo mlad, projekat vrlo brzo dobiti na značaju. Takođe pominju da ova platforma  integriše mnoštvo open source projekata.

Pre nego što je Walmart počeo koristiti Electrode, kompanija je uglavnom koristila Thorax ( Backbone i Handlebars razvojna okruženja) kao i Javu.

Ovoj platformi pridružuje se oko 140 ostalih open-source projekata iz Walmart-a – ovaj broj jasno pokazuje da trenutno svaka kompanija, čime god da se bavi postaje software kompanija i da čak velike i konzervativne kompanije poput Walmart-a su prepoznale ideju koliko open-source software je bitan za produktivnost.

 

Pinterest