google-smartphone-s

U dnevnom proseku, skoro 40% pretraživanja vrši se preko smartphone-a

By , 2016/10/09

On an average day roughly 80 percent of users are on their smartphones, while 67 percent are on PCs (these numbers seem low to me). Roughly 57 percent of these people move between devices and 21 percent are concurrent users on more than one device simultaneously.

Google je objavio novo istraživanje vezano za pretraživanje i pristupanje Google search-u preko različitih uređaja. U ovom istraživanju prati se broj različitih uređaja preko kojih se pristupa i vrši pretraga na Google search-u u toku jednog dana. Takođe, što je većini poznato, i dalje su mobilni uređaji dominantna platforma, koja uzima veliki postotak u ovom polju.

Google istraživanje koriscenja mobilnih uredjaja

Rezultati istraživanja su zasnovani na merenju ponašanja 11.964 korisnika u vremenu između 1. januara i 31. marta 2016. U istraživanju su učestvovali korisnici starosti od 18 – 49 godina.

Dobijeni rezultati su da, korisnici provode 170 minuta na svojim mobilnim uređajima dok 120 minuta provode na kompjuterima, a priblišno 75 minuta na tablet urešajima. Najčešće četiri lokacije gde su korišćeni mobilni uređaji su:

  • Kuća
  • Posao
  • Radnje
  • Kafići i restorani

Dnevno, u proseku oko 80% korisnika koristi svoje mobilne uređaje, dok 67% su na kompjuterima. A približno 57 odsto od ovih korisnika dnevno se prebacuje sa jednog na drugi uređaj, dok 21 odsto koristi istovremeno više od jednog uređaja za pristup Google-u.

Mimo ovih rezultata, najveće iznenađenje je to da 27% korisnika koristi samo mobilne uređaje za svakodnevno surfovanje internetom.

Google je takođe prikazao porast kategorija koje se traže preko smartphone-a. Slika ispod.

Kategorije google istrayivanja preko mobilnih

Pinterest