Zoho mail besplatan email servis za vlastite domene

Besplatan email provajder za sopstveni domen

By , 2016/10/04

Otvorili ste firmu, pokrenuli start-up, registrovali domen, za hosting ste izabrali osnovni paket (shared hosting) angažovali web dizajnera / programera, napravili websajt. I sve radi kako treba, zadovoljni ste, do momenta kada počinju da pristižu mejlovi. Tada počinju kalkulacije, koliko vremena će proći dok se prostor na disku ne ispuni mejlovima, koliko mejlova za zaposlenike napraviti, da li ih ograničiti prostorom na disku… Da li preći na neki veći hosting paket, možda VPS i plaćati resurse koji će biti iskorišćeni tek za pola godine, godinu… Pa zatim pristup mejlovima, Thunderbird podešavanja za svakog zaposlenika, webmail pristup, nefunkcionalnost istog. I još mnoštvo pitanja. A opet, sa druge strane, delovalo bi neprofesionalno da kao mejl firme koristite servise kao što su Google mail, Outlook, Yahoo, pa da u nazivu mejla imate domen tipa: mojafirma@gmail.com ili u još gorem slučaju, da vaši zaposleni koriste svoj privatni mejl.

A šta ako bi za vlastiti domen / domen firme mogli iskoristiti pun naziv domena: mojeime@mojdomen.com i pritom dobiti 5GB prostora za svakog zaposlenog, i to ne jednog, nego deset zaposlenih, i to sve besplatno? Čini vam se kao lepa ideja, idealna za vaš posao, baš ono što vam treba.

Nekada su (2012 – 2013) email servisi kao Google Mail i Microsoft Outlook imali mogućnost povezivanja domena sa mejlom, gde bi preko Google ili Microsoft Outlook panela online mogli koristili mejl mojeime@mojafirma.com. Naravno, na pomenutim servisima ta opcija i dalje postoji, ali, samo što se sada naplaćuje. Recimo Google za prostor od 30GB po korisniku naplaćuje 5 dolara.

Ali, na sreću, postoji servis koju ovu mogućnost povezivanja domena sa mejlom nudi potpuno besplatno.

Predstavljam vam ZohoMail, servis koji vam nudi mnogobrojne mogućnosti za vaše poslovanje, od CRM sistema, Cloud prostora za vaše dokumente, pa do najbitnijeg, online mejl servisa.

Zoho Mail cenovnik

 

Zoho Mail kao free plan dolazi sa prostorom od 5GB za svakog korisnika, za ovaj plan maksimalan broj korisnika po domenu je 10. S tim što ste ograničeni koristiti samo jedan domen. Što je, priznaćete više nego dovoljno za početak poslovanje firme ili start-up projekta. Osim toga, dobićete i funkcionalni panel za online pristup vašim mejlovima, kao i mogućnost ubacivanja vlastitog potpisa (signature) i šablona za sadržaj mejla vaše firme. A ukoliko imate potrebu proveriti mejl dok ste u pokretu, na sastanku, u kafani tu je Android i iOS aplikacija, za brži i lakši pristup vašim poslovnim mejlovima.

Povezivanje domena sa Zoho Mail servisom je prilično lako, sve što je potrebno uraditi jeste promeniti MX Records u vašem hosting panelu.

Detaljno upustvo o povezivanju domena sa servisom možete pronaći ovde

A tu je i video koji pokazuje kako dodati MX Records na Cpanel-u.

Pinterest