stay

Sajt dana – Stay.com

By , 2014/09/11

STAY.COM

Stay.com je norveški sajt osnovan 2009. godine, od strane Joachim Paasche-a. Godinu dana nakon osnivanja Stay.com je uvršten u top 50 najboljih sajtova po izboru Time Magazina.

Stay je u kategoriji travel sajtova, gde korisnici mogu naći informacije o različitim svetskim turističkim destinacijama. Pažnja se posvećuje hotelima, restoranima, noćnim životom…

Prijavljeni korisnici mogu kreirati sopstvene liste preporuka, koje se vežu za njihove profile, isto tako korisnici mogu dodavati u prijatelje druge članove sajta.

Tehničke specifikacije

Stay.com je rađen u Yii framework-u, baziran na PHP MySql okruženju, koga pokreće Nginx server. Inaće na oficijalnom sajtu Yii framework-a, Stay je predstavljen kao jedan od najuspešnijih projekata. Osim brojnih developera, u izradi aplikacije učestvovao je i Qiang Xue koji je inače kreator pomenutog framework-a.

Izrazito brz, što je inače odlika Yii framework-a i njihovog sjajnog cache-a ( 92/100 na google speed testu), Stay.com je takođe i odlično dizajniran i usklađen sa mnogo jquery i javascript koda. Elegantan izgled i lako snalaženje na sajtu ( sve je na dva, tri klika ) kao i snažan backend, ovaj sajt uvrštava sigurno u jedan od top 10 travel guide sajtova.

Takođe treba pomenuti i integraciju sa Google Maps Api-jem, koja je danas must have za sve iole ozbiljne travel sajtove. Kao i integraciju sa socijalnim mrežama ( facebook i twitter ) i facebook autentifikaciju.

A za korisnike smart telefona Stay ima razvijen offline mode za Android i IOS.

Stay – Social City Guides, Offline Maps from Stay.com on Vimeo.

Pinterest